Katariinan kyläjuhlat vietetään Mansikkalahden uimarannalla
Nuorisopalveluiden syksy käynnistyy Kouvolassa: ehkäisevää päihdetyötä ja nuorisotilat auki
Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti – tilanne ei kuitenkaan ole enää pahentunut
"Ykkösdivari on meidän naisillemme ihan hyvä"
Kaikille 65 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuus hyvinvointia edistävään keskusteluun
Meripäivien ajan poikkeavat liikennejärjestelyt – Paikallisliikenteeseen lisävuoroja
Meripäiväparaatia juhlittiin näyttävästi kahden vuoden tauon jälkeen – Katso kuvakooste
Seppo Vanhanen ja Tiina Mertanen ovat Meripäivien neuvos ja neuvoksetar
Kotkaan on yön aikana piilotettu sata kappaletta Kotkan Meripäivien festivaalitorin lippua
Pyhtään Saaristomarkkinoille on ilmoittautunut yli 30 myyjää
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-AKymenlaakson koronatartunnat leviävät nyt ravintoloissa nuorten aikuisten keskuudessa – Hallitus päättää mahdollisista rajoituksista huomenna
Kymenlaakson koronaepidemia on ollut heinäkuun alusta lähtien kiihtymisvaiheessa, ja toistaiseksi se pysyy kolmiportaisen asteikon keskivaiheilla. Kiihtymisvaiheen jatkumisen ja runsaiden ravintola-altistumisten takia Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokee sosiaali- ja terveysministeriön linjan mukaiset ravintolarajoitukset hyödyllisiksi epidemian hillitsemisen kannalta.
Kymenlaakson ilmaantuvuusluku on viimeisen kahden viikon tarkastelujaksolla THL:n tartuntatilastojen mukaan 55,1. Edeltävällä jaksolla ilmaantuvuusluku oli 62,46. Viimeisen viikon aikana todettiin 49 uutta tartuntaa, sairaalassa hoitoa vaativia koronapotilaita on tällä hetkellä neljä. Luvut ovat kääntyneet maltilliseen laskuun, mutta ravintola- ja tapahtuma-altistumisten myötä Kymsote on huolissaan niistä poikivista jatkotartunnoista.
Tämänhetkisen tilanteen myötä alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä ravintolarajoitusten käyttöönottoa Kymenlaaksossa. Rajoitukset tulisivat voimaan aikaisintaan torstaina 22.7. Jatkossa ravintolat saisivat olla auki aamuyhteen, anniskelun päättyessä keskiyöllä. Lopullisen päätöksen rajoituksista tekee valtioneuvosto huomisessa kokouksessaan 22.7.
Muun Suomen mukaisesti Kymenlaakson tartunnat leviävät nyt yhä useammin nuorten aikuisten keskuudessa. Erityisesti ravintola-altistukset ovat hankaloittaneet tartunnanjäljitystä. Tällä hetkellä Kymenlaakson jäljitettävyys on noin 60 prosenttia, kun edellisellä viikolla se oli noin 80. Jäljitys ei ole ruuhkautunut, mutta sitä hankaloittaa jäljittäjien välttely tavoitettavien osalta sekä epätarkkojen ja väärien tietojen antaminen.
– Baareissa juhlivat eivät aina muista missä ovat olleet ja kenen kanssa, mikä vaikeuttaa tartuntojen jäljitystä huomattavasti. Toisinaan jäljittäjien soittoihin jätetään kokonaan vastaamatta. On myös epäilty, että jäljitetyt eivät aina puhu ihan totta, kuvaa tiedotteessa Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri.
Valtakunnanlaajuinen ilmiö on, että korona nähdään nuorten aikuisten kesken harmittomana tautina. Tämän vuoksi kaikkia suosituksia ei noudateta, eikä koronarokotteelle katsota olevan tarvetta. Pitkittyneitä oireita on kuitenkin ilmaantunut jopa joka kolmannella tautiin sairastuneilla.
– Korona ei ole vain pieni, lyhytkestoinen harmi, vaan jälkioireina on useissa tapauksissa jopa kuukausia jatkuvaa väsymystä ja muuta oireilua. Joissain tapauksissa työkyky on mennyt sairastaneella kokonaan, Kristeri kertoo.
– Erityisesti rokottamattomat ovat vaatineet Kymenlaaksossa sairaalahoitoa. Viime aikoina osastolla on ollut potilaita, jotka ovat kieltäytyneet koronarokotteesta omasta tahdostaan.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.