Katariinan kyläjuhlat vietetään Mansikkalahden uimarannalla
Nuorisopalveluiden syksy käynnistyy Kouvolassa: ehkäisevää päihdetyötä ja nuorisotilat auki
Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti – tilanne ei kuitenkaan ole enää pahentunut
"Ykkösdivari on meidän naisillemme ihan hyvä"
Kaikille 65 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuus hyvinvointia edistävään keskusteluun
Meripäivien ajan poikkeavat liikennejärjestelyt – Paikallisliikenteeseen lisävuoroja
Meripäiväparaatia juhlittiin näyttävästi kahden vuoden tauon jälkeen – Katso kuvakooste
Seppo Vanhanen ja Tiina Mertanen ovat Meripäivien neuvos ja neuvoksetar
Kotkaan on yön aikana piilotettu sata kappaletta Kotkan Meripäivien festivaalitorin lippua
Pyhtään Saaristomarkkinoille on ilmoittautunut yli 30 myyjää
Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palveslut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.
Suomessa viranomaiset suosittelevat kotitalouksia varautumaan erilaisiin häiriöihin 72 tunnin ajaksi. Suositus on annettu jo ennen Ukrainan sotaa, mutta se on noussut entistä enemmän esiin kansainvälisen tilanteen kiristyessä.
− Jokaisessa kodissa kannattaa varautua esimerkiksi pitkittyvään sähkökatkoon tai vedenjakelun häiriöihin kolmen vuorokauden ajaksi, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen toteaa tiedotteessa.
Katso videolta, miten kaupungin turvallisuuspäällikkö on varautunut erilaisiin poikkeustilanteisiin, kuten sähkökatkoihin kolmen vuorokauden ajaksi. Tauriainen antaa hyvin käytännönläheisiä vinkkejä varautumiseen.
−72 tunnin varautuminen ei ole monimutkaista. Monet tarvittavat asiat ovat niitä, mitä käytämme ihan perusarjessa. Jos haluaa hankkia jotakin ekstraa, niin esimerkiksi vesiastioita on hyvä olla kotona, Tauriainen kertoo.
https://www.youtube.com/watch?v=lmWLfWrIF-ALuentosarja peleistä alkaa
Pelit ja pelillisyys aikamme ilmiönä -luento pidetään 16. maaliskuuta kello 17.30─19 Xamkin Kasarminmäen kampuksen auditoriossa ja se myös striimataan.
Luennossa puhujina on ilmaispelejä tutkinut FT Kati Alha sekä nuorten pelaamista ja pelikasvatusta tutkinut KT Mikko Meriläinen Tampereen Yliopiston Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksiköstä.
Alhan luennolla käydään läpi ilmaispelien nousua ja sen merkityksiä, ja pohditaan, ovatko pelit ja pelaaminen muuttuneet sen myötä lopullisesti.
Meriläinen tarkastelee luennollaan pelisivistystä ja pelikasvatusta: miksi lasten ja nuorten pelaamisen monipuolinen käsittely on tärkeää ja miksi rajoittaminen ei riitä pelikasvatukseksi?
Luentosarjan järjestää Poikilo-museot yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Luentosarja on osa Poikilo-museoiden Unelmana pelitaide -hanketta, jonka rahoittajana on Wihurin rahasto.
Luennot on tarkoitettu kaikille pelitaiteesta kiinnostuneille ja niihin on vapaa pääsy. Verkkosivuilta löytyy myös lisätietoa puhujista ja muista tulevista tapahtumuista.
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.