195 000 euron avustus Kouvolan kaupungin etsivään nuorisotyöhön
Autoliitto varoittaa Chicco-turvakaukalosta – aiheuttaa vakavan vaaran
Huhtikuun Vellamokahvien teemana Ruotsinsalmi
Kouvolan kaupunki etsii apujoukkoja vaaleihin
Rajanylittäjien määrä kasvoi viime viikolla – Helsingin sataman kautta tulijoita oli yli 14 000
Koronatartuntojen määrä nousussa Kymenlaaksossa
Koronatilanne Kouvolassa on erittäin vakava
Kotkassa epäilty henkirikos
Kotka avaa satamansa ensimmäistä kertaa Viking Linen matkustaja-alukselle
Kaunissaaren satamasuunnitelma palaa alkuperäiseen ELY-keskuksen linjauksen vuoksi – Alusten keinumista vähennetään lisäpenkereillä, vaimenninlaiturilla ja virtausputkilla
Viikon Pulinat -show
Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Samoin Viikon Pulinat. Viimeisessä ohjelmassa käydään pohjalla ja noustaa huipulle eli mukana mm. parhaat/huonoimmat palat, nostalgiaa, yllätysvieraita jne.
Tuotanto: Same-eYes Oy / Citymedia.fi
Mielipide: Bisnestä suomalaisilla lukioilla
Jokin aika sitten konsulttiyhtiö Finest Future tarjosi Virolahdelle 20 uzbekistanilaista lukio-opiskelijaa pelastamaan Virolahden lukiota. Yhtiö olisi veloittanut Virolahdelta 1000 euroa per opiskelija per vuosi. Asia meni äänestyksen jälkeen lautakunnassa läpi ja torpattiin hallituksessa.
Kotkaan tarjottiin saman konsulttiyhtiön toimesta kahta vietnamilaista lukiolaista. Heistä olisi veloitettu 800 euroa kappale mutta muuna maksuna olisi laskutettu 21 000 euroa.
Sopimusta tarkastellessa kiinnittää huomion siihen, että opiskelijoihin ei ole kiinnitetty huomiota ihmisinä tai lapsina. Sopimuksessakin lukee tilaaja/toimittaja. Lapsivaikutusten arviointeja ei ole tehty vaan asiaa on pyöritetty bisnes edellä.
Kauppatavarana on käytetty suomalaista lukiokoulutusta ja lukion valtionosuutta. Konsulttiyritys on keksinyt tavan myydä suomalaista koulutusta suomalaisille kaupungeille niin, että kaupungit voivat maksaa siitä konsulttiyhtiölle. Nerokas liiketoimintaidea, etenkin jos sen saa myytyä.
3.maasta tuleva opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen. Hän on Suomessa ollessaan myöskin omien vanhempiensa vastuulla ja ylläpidettävänä. Opetusministeri Jussi Saramon (vas) sanoja lainaten ”julkisesti rahoitettavaa lukiokoulutusta ei ole tarkoitettu lähtökohtaisesti kohdennettavaksi kolmansien maiden opiskelijoiden organisoituun ja järjestelmälliseen kouluttamiseen".
Olisi perin erikoista, että Kotka kustantaisi konsulttiyhtiön kautta 3. maiden oppilaiden lukio-opinnot eikä esimerkiksi suomalaisilla lukiolaisilla olisi samanlaista mahdollisuutta majoittautumisineen ja isäntäperheineen.
Loppuun huomautan, että Vietnamista, Uzbekistanista tai mistä tahansa pystyy hakemaan yhteishaussa suomalaisiin lukioihin. Siinä ei tarvita välikätenä vuoden 2020 syyskuussa perustettua konsulttiyritystä, jonka osoite on ihan tavallisessa espoolaisessa kerrostaloasunnossa. Kukaan ei edes toistaiseksi tiedä millaisia sopimuksia kyseinen konsulttiyhtiö on lähtömaissa tehnyt ja peritäänkö opiskelijoilta rahaa? Suomen opetusministeriö on muutaman kerran ollut kokouksessa mutta yhtäkään sopimusta kyseisen konsulttiyrityksen kanssa ei ole tehty.
Ai niin. Esitys kaatui elinvoimalautakunnassa äänin 7–5. Suomalainen koulutus ei siis ainakaan Kotkassa ollut myynnissä.
Olli Kekkonen (ps)
Kaupunginvaltuutettu
Kaupunginhallituksen jäsen
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 4, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.