Anjalassa ja Voikkaalla torjutaan vieraskasveja talkoilla
Missä ammut on?
Kansanmusiikki raikaa Kymenlaaksossa
Kädet saveen ja kuplivaa lasiin
Wiipurintien markkinat vie jälleen keskiajan tunnelmiin
Tapio Heino jäi eläkkeelle mutta ei vielä kiikkustuoliin
K-Market Hovinsaari saa uuden kauppiaan
Keskikosken museosillan painorajoitus Kouvolassa muuttuu
Mielipide: Presidentti ja Pride
Työ Kymenlaakson luonnon eteen toi ympäristöpalkinnon
Hyvä palvelu tekee iloisen mielen
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Mielipide: Elinvoimalla ja pitovoimalla Kotka elää
Aikuisikään asti uskoin, että kaikki kotkalaiset ovat demareita. Hämmästykseni oli suuri – tämä ei pidäkään paikkaansa. Miksi sitten itse olen demari? Siihen on yksi yksinkertainen syy: pohjoismainen hyvinvointivaltio. Uskon nimittäin, ettei pohjoismaista hyvinvointivaltiota olisi ilman sosiaalidemokratiaa – ja ilman luterilaisuutta.
Jotta meillä Kotkassa olisi edes jonkin verran jaettavaa (jolla rakennetaan hyvinvointivaltiota), meillä tulee olla verotuloja – ei niin, että veroja tai maksuja koko ajan korotetaan vaan niin, että meillä on tuottavaa yritystoimintaa ja sitä kautta työllisyyttä ja verotuloja. Meillä tulee olla elinvoimaa, mutta myös pitovoimaa. Kaupungin talous onkin saatu tasapainoon. Kotka poikkeaa monesta muusta kunnasta siinä, että talous olisi tasapinossa ilman valtion koronatukiakin.
Valitettavasti on tilanteita, jolloin tätä elinvoimaa meiltä Kotkasta katoaa. Tuorein esimerkki leipätehtaan noin neljänkymmenen työpaikan menetys. Siksi kaupungin on jatkuvasti mietittävä, miten se voisi antaa parhaat mahdolliset edellytykset yrityksille toimia täällä Kotkassa.
Meillä Kotkassa on hyvät näkymät edessä, jos isot hankkeet toteutuvat: UPM biojalostamo ja akkuklusteriteollisuus. Nämä ovat esimerkkejä siitä, että mitään ei saada ilmaiseksi, vaan asioiden eteen on tehtävä työtä.
On tärkeätä, että Xamk rakentaa uuden oppilaitoksen Kotkaan. Se lisää Kotkan vetovoimaa. Uudessa XAMK:ssa on nähtävissä myös selvää synergiaetuutta eri oppilaitosten välillä.
Enää ei voi pitäytyä ”Kutsettiin” työllistäjänä, eikä myöskään metalliteollisuuteen. Kaikelle uudelle ei voi myöskään sanoa ”ei”. Siksi tehty tapahtumakeskuspäätös on investointia tulevaisuutta varten. Päätös merkitsee myös elinkeinorakenteemme monipuolistamista.
On tahoja, jotka haluavat vähentää ammattikorkeakoulun toimintaa Kotkassa ja siirtää sitä vaikkapa Kouvolaan. Jos tapahtumakeskukselle ei olisi myönnetty lisärahoitusta koko Xamk – hanke olisi viivästynyt. Uskon myös, että koko ammattikorkeakoulun toiminta olisi Kotkassa ollut vaarassa kaventua.
Tapahtumakeskuksella on merkittävät aluetaloudelliset vaikutukset Kotkassa. Niin on myös Xamkilla. Siksi kaupungin ja ammattikorkeakoulun yhteistyötä pitää vahvistaa.
Kaiken kaikkiaan – ei Kotka ole sen kummempi paikka asua kuin moni mukaan paikka Suomessa – meillä on ongelmamme, mutta niin niitä on muuallakin. Rakentavalla yhteistyöllä nämä ongelmat kyllä hoituvat.
Jukka Lopperi (sd)
kuntavaaliehdokas
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.