Kotka on savolaisten Amerikka
Virolahden kunnanjohtajahaussa neljä eteni haastatteluihin
Kouvolan Yhteislyseoon kohdistui perätön pommiuhkaus
Kotkan seudulla käydään musiikilla väkivaltaa vastaan
Poliisi otti kiinni alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäillyn Kouvolassa
Useampi perhe odottaa Kouvolan alueella omaa perhekummia
Kansanedustaja Paula Werning: Ratamo-päätös on vuoden puhallus – hallituksen päätös halvaannuttaa hoidon Kouvolassa yöaikaan
Pirtun salakuljetusta Pyhtäällä
Kotkan Suuri Tuntematon julkaisee uuden singlen
Tavoiteltu saari keskellä Suomenlahtea
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Lajityypillinen ruokinta – avain hevosen ja koiran hyvinvointiin
Myö välitetään sinusta - Sinun Tähden Hoivapalvelut tarjoaa tukea kaikille
Juoksulenkki, koirakävely tai pyöräily - Antaa sinulle energiaa sekä hyvän mielen
Mielipide: Hyvinvointialueen asiakastyytyväisyydessä suunta on oikea
Kun sain käsiini ensimmäisen Kymenlaakson hyvinvointialueen asiakkuuskertomuksen vuodelta 2023, yllätyin. Asiakastyytyväisyyden tavoitearvo ylitettiin heti ensimmäisenä toimintavuonna. Hyvää tulosta saatiin myös asiakaspalautetiedon keruu- ja raportointiratkaisujen kehittämisellä. Parannettavaa toki jäi mm. palveluihin pääsyssä ja odotusajoissa.
Yleensä sanotaan, että kaiken takana on nainen – mutta tässä tapauksessa se on antamamme palvelulupaus: Olemme sinua varten, oikea-aikaisesti, turvallisesti ja palvelutarpeesi huomioiden.
Asiakastyytyväisyys on organisaation palvelulupauksen keskeinen strateginen mittari. Asiakkuusjohtamista on kehitetty, asiakkaat ja henkilökunta ovat päässeet osallistumaan toiminnan suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin. Työ on päässyt hyvään vauhtiin ja tulostakin on saatu. Palveluihin pääsy on edelleen suuri haaste ja tyytymättömyyden aiheuttaja.
Kun tarkastelee tuloksia, niin löytyy sekä positiivisia että negatiivisia havaintoja. Ensin positiiviset: Alueellamme oli vähiten yli 6 kk hoitoon jonottaneita asukasta kohden. Sosiaalihuollon palvelutarvearviot ja -aloitukset toteutuivat 95-prosenttisesti. Lastensuojelun käsittelyajat ja täydentävän ja ehkäisevän toimeentulon päätökset toteutuivat lähes 100-prosenttisesti – loistavaa. Yhteydensaati palveluihin parantui keskitettyjen neuvontapalvelujen avulla. Terveydenhuollon asiakasneuvontaan tuli 536 831 puhelua, joista 60 prosenttiin vastattiin 5 minuutissa. Sosiaalihuollon asiakasneuvontaan tulleista puheluista 82 prosenttiin eli 23 039 puheluun vastattiin myös 5 minuutissa. Digipalvelut kehittyivät oikeaan suuntaan, mutta hitaasti. Etäkontaktien osuus oli 16,2 prosenttia.
Sitten negatiivisemmat tulokset: Perusterveydenhuoltoon pääsy toteutui muuta maata heikommin ja lääkärikäyntien hoidon jatkuvuus heikkeni entisestään – asiakkaat tapaavat entistä useammin eri lääkärin. Olen esittänyt perhelääkärimallin pilotointia rajatulla alueella ja saatavien tulosten analysointia. Näiden tulosten perusteella tälle olisi tarvetta. Haasteita löytyi myös kiireettömään hoitoon pääsyssä sekä ikääntyneiden ja vammaisten asumispalvelujen järjestymisessä.
Asiakkaat ja laaja asiantuntijajoukko ovat tehneet hyvää työtä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Asiakkuuskertomus osoitti, että suuntamme on oikea, koska tuloksista suurin osa oli positiivisia, mutta tehtävää on vielä paljon.
Lopuksi: Vastuun kantajia tarvitaan joka tasolla ja onnistuminen riippuu meistä kaikista. Työkenttä on niin laaja, että kentän laidalle ei auta jäädä seisoskelemaan.
Johanna Hasu
aluevaltuutettu,
Kymenlaakson hyvinvointialue
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.