Kouvolan Satuviikoilla kulttuuri kulkee pyörillä lasten luo
Minä osaan! Minä olen hyvä!
Ely-keskus: Työttömiä Kymenlaaksossa elokuussa kolme prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin
Kouvolalainen lounasravintola kymmenen parhaan joukossa
Pienikin apu voi olla suuresti tarpeen
Jesse Hartoselle kartingmestaruus
Kotiseututyön ansiomitali kahdelle ansioituneelle kymenlaaksolaiselle
Ei tullut koripallostadionia, kun ei sellaista tilattukaan – Satama Areenan rakennuttajia on ryöpytetty julkisuudessa
Mielipide: Kutomossa syntyvät kauniit matot ja uuden ystävyyssuhteet
Players Sports Bar Kotkassa sulkee ovensa
Rallicross SM -sarja tekee kahden vuoden tauon jälkeen paluun Tykkimäelle
Kirppis-yrittäjäksi rakkaudesta kierrätykseen
Poikki menneet nivelsiteet voivat kasvaa takaisin kiinni
Yrittäjien uusi kumppani
Mielipide: Ihmisten hyvinvointi on heikentymässä
Polttoaineen hinta heilahtelee ärsyttävällä tavalla. Sähkön hinta nousee niin paljon, että kohta ei ole enää varaa asua lämpimästi. Ruoan hinta alkaa näkyä jääkaapissa, joten pitää alkaa tinkimään niistä paremmista annoksista. Loppuuko sähkö? Minkä vuoksi polttoaineen hinta sahaa edestakaisin?
Näitä inhottavia asioita ohjaa kysynnän ja tarjonnan laki, kuten markkinatalous asian määrittelee. Joku näiden tuotteiden myynnistä hyötyy ja ”vuolee kultaa”, sekä saa niistä isoja voittoja. Ihmiset ympäri maailman kärvistelee näiden varakkaiden edessä.
Tulee mieleen, että loppuuko nämä tuotteet kokonaan? Onko niitä edelleen tarpeeksi kulutukselle ja määritteleekö joku ihminen niiden saannin? Tämän nykytilanteen syyllinen on jollain tavalla Putin ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan.
Opec-maat säätelevät öljyn tuotantoa, eli missä määrin sitä markkinoille ylipäätään tuotetaan. Minkä vuoksi ihmisten arkipäivää kiusataan? Onko mitään mahdollisuutta saada sellaisia tahoja kuriin, jotka ovat kaiken tällaisen säätelyn takana?
Hyvinvointialueet, mm. Kymenlaakso kaipaa lisää rahaa 77 miljoonaa, että selviää ihmisten hoitovelvotteista. Lähivuosien ongelma onkin, että vanhukset saattavat joutua hieman heikommalle hoidolle. Emme saa siis enää riittävästi vastinetta veroeuroillemme. Joku kertoi, että velanmaksu jää jälkipolville. Itse ajattelen, että kenen velkaa minä sitten makselen. Oletan olevani yksi jälkipolvi, eikä se minun elämääni hirveästi ole vaikuttanut, sen velan maksaminen. Enemmänkin vaikuttaa tämä tuotteiden säätely.
Valtio ottaa velkaa 80 miljardia, ja nyt vielä ilmoitettiin lisätarve 10 miljardia sähköyhtiöiden pelastamiseen. Toki on tärkeä, että meillä edelleen sähköä riittää ja saamme asua lämpimästi. Ja vielä lisää kun pelastetaan Fortum.
Jos valtio ottaa lisävelkaa ja hyvinvointialueet, jotka kohta muuttuvat huonovointisiksi, niin luulisi siitä määrästä joutavan myös maakunnallisille sairaanhoitoalueille. Joskus kauan sitten saimme nauttia lähisairaaloista. Oli sairaanhoitopiirit ja hoidot kaikkine palveluineen, jotka toimivat suhteellisen hyvin. Miksi rakennettiin tilalle huonosti toimivat alueet, joista hoitajatkin lähtevät valtaisan työmäärän takia? Hoitajille ei rahaa löydy, vaikka valtio ottaa lisävelkaa kuinka paljon.
Kaikki hyvinvointialueiden asukkaat eivät asu keskussairaaloiden tai yliopistosairaaloiden läheisyydessä, josta sitä hyvää hoitoa saadaan. Oletan kuitenkin, että sitä rahaa löytyy aina jostain, kun kohde on riittävän tärkeä. Eikö ihminen siis ole riittävän tärkeä, että saamme elää kunnollisen ja terveellisen elämänkaaren?
Ilkka Sarpola
Kuusankoski
(05) 210 4400
PL 140, 48101 Kotka
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.