Bussit ajavat vappuna myös yövuoroja
Yleisessä Saunassa yksi konsertti
Varissaaren ravintolatoiminnan ja yhteysliikenteen kilpailutus avattu
Haminan Mäntlahden entisen upseerikylän alueen tontit myynnissä
Näyttelijä Eero Ahosta Hamina Priden suojelija
Koiratreffit tuo karvakuonot Karhulan torille
Kymenlaakson vuoden kylä ja maaseututoimijat on valittu
Vesitorninkadun eteläinen osa Karhulassa suljetaan väliaikaisesti
Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu – Yhteisterassi monipuolistuu, torin kesässä uusia toimijoita ja tapahtumia
Sopeuttaminen tuottaa tulosta Kouvolassa
Kiinteistöillä elinvoimaa Kotkaan
Arjan voitto nivelrikosta
Paikallista terveydenhuoltoa suurella sydämellä!
Monikanavaista mainontaa
Camini Oy tuo ammattitaitoa ja vuosikymmenien kokemuksen Kymenlaakson nuohous- ja ilmanvaihtoalalle
Mielipide: Teknologia osana terveydenhuollon palveluita
Digi on tullut ryminällä terveydenhuoltoon. Digipalveluissa lähdetään mielestäni siitä, että terveysongelmat ovat helposti mitattavia tai kyselylomakkeella kartoitettavia. Näin monesti onkin. Silloin etätutkimusten määrääminen ja vastausten pohjalta hoidon määrääminen onnistuu hyvin asiakasta fyysisesti kohtaamatta. On kuitenkin vaivoja, joita ei voi helposti testillä tai kyselylomakkeella määrittää. Vastaanotolla tapahtuvalla kohtaamisella on edelleen merkitystä.
Mielipide: Suomen lipun aseman vahvistaminen kaupungin virallisena juhlalippuna
Suomen lippu on kansallinen symbolimme ja itsenäisyytemme tunnus, joka yhdistää Suomen kansaa yli puoluerajojen ja maailmankatsomusten. Se on itsenäisyyden, vapauden ja yhtenäisyyden symboli, jota tulee kunnioittaa ja arvostaa asianmukaisesti. Lippu kuvastaa historiaamme, kansallisia arvojamme ja yhteistä identiteettiämme.
Mielipide: Inkluusion väärinymmärrys ja ”ryhmäistämisen” mahdollisuudet
Inkluusion toteutuksessa on edelleen nähtävissä merkittäviä väärinkäsityksiä. Tällä hetkellä inkluusiota yritetään usein toteuttaa satunnaisesti muodostetuissa opetusryhmissä, vaikka toteutusta tulisi tarkastella laajempana kokonaisuutena. Suunnittelu tulisi toteuttaa koulun ja osin myös koulutuksenjärjestäjä tasolla. Inkluusio ei tarkoita pelkkää yhteisluokkaisuutta, vaan oppilaiden yksilöllisten tarpeiden ja vahvuusalueiden tukemista, jotta jokaisella olisi mahdollisuus menestyä.
Mielipide: Lähikoulut ovat yhteisön sydän
Eija Anttila (kok.) nosti esiin huolen Kotkan kouluverkon kestävyydestä vähenevien oppilasmäärien vuoksi. On totta, että kaupungin on sopeuduttava muutoksiin, mutta kouluverkon supistaminen tai lähikoulujen lakkautukset eivät ole ainoat ratkaisut.
Mielipide: Korjata vaiko purkaa ja tehdä kokonaan uusi
Nämä asiat pyörivät juuri nyt varsin vilkkaana. Ei ole aivan helppo määritellä, kannattaako todella vielä panostaa helposti 1000–1500 euroa asunnon tai minkä tahansa kiinteistön korjaukseen. Suoralta kädeltä on lähes mahdoton antaa siihen vastausta.
Mielipide: Kotkan kouluverkko uuteen tarkasteluun
Kotkassa on viime vuosikymmenen aikana rakennettu monia uusia kouluja vanhojen huonokuntoisten ja sisäilmaongelmaisten tilalle. On hienoa, että lapset ja nuoret voivat opiskella terveissä ja toimivissa tiloissa.
Mielipide: Kuntalaisten elinvoimaisuus kunnan kärkihankkeeksi
Lähes joka päivä lukijapalstalla kirjoitetaan kunnan elinvoimasta, mutta ei koskaan kuntalaisen. Miksi? Siksi, että kuntalaisen elinvoimaisuutta ei tunnisteta, eikä ainakaan tunnusteta.
Mielipide: Akkuteollisuus synnyttää seudulle monenlaista hyvää
Kotkan-Haminan seudulla, ja laajemminkin Kaakkois-Suomessa, vallitsee selkeä teollisuuden rakennemuutos. Työpaikkoja on hävinnyt, ja moni asiantuntija ennustaa, että muutos jatkuu edelleen. Näin ollen uusien työpaikkojen synnyttäminen on sekä välttämätöntä että kiireellistä, jotta edellytykset täällä toimimiseen ja asumiseen säilyvät. Akkuteollisuuteen liittyvät hankkeet tukevat erinomaisella tavalla tätä tavoitetta.
Mielipide: Palveluiden laatu ja työntekijöiden jaksaminen turvattava Kymenlaakson hyvinvointialueella
Mielipide: Palveluiden laatu ja työntekijöiden jaksaminen turvattava Kymenlaakson hyvinvointialueella
Mielipide: Menestyksen avaimet ovat käsissämme – uskallammeko tarttua niihin?
Tässä kuntavaalien alla olen pohtinut yhtä tärkeää kysymystä: miten kunnat varautuvat houkuttelemaan suurinvestointeja ja mitä tapahtuu, jos mitään ei tehdä? Haminan ja Kotkan kaupungit ovat hyvä esimerkki alueista, jotka ovat aktiivisesti valmistautuneet mm. akkuteollisuuden tuloon.
Mielipide: Leikkaus vai lisärahoitus
Eduskunnan kyselytuntia kuunnellessa hämmentyi tavallista enemmän. Hallitus väitti lisänneensä hyvinvointialueiden rahoitusta yli 2,2 miljardia tälle vuodelle. Yritin selvittää mistä tuo summa koostuu.
Mielipide: Kaupunki, kirkko ja seurakunta
Kouvolassa käydään vilkasta keskustelua luterilaisten seurakuntien yhdistymisestä. Samalla selvitetään, pitäisikö Kouvolan keskuskirkko purkaa vai korjata.
Lukijan kuva: talvimaisema
Mielipide: Ruohonjuuritason toiminta turvaa kestävän tulevaisuuden
27. helmikuuta vietetään maailman järjestöjen päivää ja vuoden teemana on "ruohonjuuritason toiminnan voima kestävän tulevaisuuden rakentamisessa". Tämä teema on ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä Suomessa kolmannen sektorin toimijat elävät hyvin epävarmassa tilanteessa. Valtion tekemät leikkaukset osuvat laajasti järjestöihin, ja niiden vaikutukset tuntuvat niin yksittäisissä ihmisissä kuin koko yhteiskunnassa.
Mielipide: Turvataan oppilaiden ja opettajien hyvinvointi
Koulut ovat tärkein investointimme tulevaisuuteen. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus laadukkaaseen opetukseen ja turvalliseen oppimisympäristöön, jossa sekä oppilaat että opettajat voivat hyvin.
Mielipide: Ikäihmisten palveluiden keventäminen on toteutunut, kun monet on jätetty sen ulkopuolelle
Mielipide: Ikäihmisten palveluiden keventäminen on toteutunut, kun monet on jätetty sen ulkopuolelle
Mielipide: Liikkuvat palvelut osaksi hyvinvointialueen palvelutuotantoa
Kymenlaaksossa ollaan valmistelun osalta hieman arkoja etenemään liikkuvien palveluiden kehittämisen osalta. Liikkuvat palvelut tarkoittavat minulle, että sosiaali- ja terveyspalveluja tuodaan sinne mistä on mm. haastavat julkisen liikenteen yhteydet tai palvelua ei ole kohtuullisen matkan päässä kotoa. Liikkuvat palvelut käsitetään monella eri tapaa. Joidenkin mielestä liikkuva palvelu on sitä, että palvelua viedään kumipyörillä kotikulmille, joillekin liikkuva palvelu on, kun hoitohenkilöstö siirtyy tarpeen mukaan johonkin kohteeseen tai asiakkaan kotiin kotikäynnille. Liikkuva palvelu voi olla kaikkea näitä muotoja tai jotain muutakin.
Mielipide: Onko anteeksi-sana liian pitkä sanottavaksi?
Toisen ihmisen loukkaaminen, herjaaminen, nimittely, pahanteko. Jokaista ihmistä on taatusti joskus haukuttu tai puhuttu selän takana pahaa. Eikö selän takana puhuminen olisi toisen kasvojen edessä helpompaa? Tietäisi ainakin keneen se kohdistuu.
Mielipide: Puuhastelu Kuusankosken kaupungintalosta on epäselvää
Kuusankosken kaupungintalo on suojeltu arvorakennus. Nykyinen puuhastelu talon myynnistä ja vuokraamisesta on aiheuttanut keskustelua. Uutisointi asiasta on varsin epäselvää ja ristiriitaista.
Mielipide: Kymenlaaksossa liikutaan liian vähän
Ilman toimintakykyistä kansaa Suomi on pulassa. Kansalaisten toimintakyvyn kannalta saamme jatkuvasti ikäviä uutisia jokaisen ikäryhmän kohdalla.
Julkaisemme lyhyitä, asiallisia ja ajankohtaisia mielipidekirjoituksia. Kirjoitusten suositusmitta on 20 konekirjoitusriviä. Toimitus pidättää luvan lyhentää pitemmät kirjoitukset.
Sekä omalla nimellä että nimimerkillä kirjoittavien pitää liittää kirjoituksiinsa nimensä, osoitteensa ja puhelinnumeronsa. Tiedot jäävät vain toimituksen tietoon. Emme julkaise kirjoituksia, joista lähettäjätiedot puuttuvat.
Etusija on omalla nimellä kirjoitetulla teksteillä ja kirjoituksilla, joita ei ole julkaistu muissa jakelualueemme lehdissä. Voit jättää mielipiteen tämän lomakkeen kautta.
(05) 210 4400
PL 238, 48101 Kotka
Kymenlaaksonkatu 10, 48100 Kotka (avoinna sopimuksen mukaan)
myynti@pkank.fi
aineistot@pkank.fi
toimitus@pkank.fi
etunimi.sukunimi@pkank.fi
Teija Piipari
Sivustomme käyttää evästeitä.